Revenim in cel mai scurt timp!
Site-ul este in constructie.
TELEFON : 0723900080
EMAIL : contact@naturselect.ro
Luni - Vineri 09:00 - 18:00
Cos de cumparaturi
0 produs(e) - 0,00 lei
Cosul de cumparaturi este gol
Publicat la 2018-11-19 12:17:51

Secretele oaselor sanatoase! Adevarul despre osteoporoza

Cu siguranta ati auzit ca pentru osteoporoza se recomanda sa mananci lactate multe, calciu si vitamina D.
Haideti sa vedem ce se intampla in realitate: osul este un organ viu format dintr-o matrice de fibre proteice de colagen in care sunt depuse saruri de calciu, magneziu, fosfor si alte proteine.
Capacitatea oaselor de a absorbi Calciu depinde de vitamina D si de oligoelementul Bor. Pentru a se produce colagen este nevoie de vitamina C. Pentru crearea noilor celule osoase este nevoie de Zinc si vitamina A.
Modulatorii procesului de formare osoasa sunt hormonul paratiroidian, calcitocina si vitamina D, iar cei secundari sunt estrogenul si testosteronul. Toti acesti hormoni si toate procesele de modelare osoasa sunt facilitate de oligoelementul Bor. Fructoboratul de calciu este un complex organic al Borului care se gaseste in fructe si legume in mod natural. Este un complex format din Calciu, fructoza si Bor. 
Asadar cauzele aparitiei osteoporozei sunt: lipsa de legume si fructe proaspete si a verdeturilor, deficitul de minerale esentiale: calciu, magneziu, bor, zinc, vitaminele D , A, C, deficitul de hormoni estrogeni (legat de menopauza), cat si lipsa de miscare. Pentru a fi sanatoase, oasele noastre au nevoie de miscare intensa cel putin 30 min pe zi, miscarea stimuland producerea noilor celule osoase. 
Alti factori favorizanti sunt aciditatea produsa in organism de excesul de proteine, alcool, tutun, cafea, stres, zahar rafinat, intrucat calciul atat cel din circulatie cat si cel din oase este folosit pentru a neutraliza aciditatea.

In consecinta este foarte important sa tinem cont de toate aceste aspecte prezentate pentru a evita osteoporoza si a avea oase puternice si sanatoase.

Va urez sanatate si bucurii!

Cu stima,
Andrei Enuta
Nutritionist Terapeut